Корисничка поддршка: 02 2772 272


LiDAR Sensor: iPhone 12 Pro/Max


LiDAR Sensor: iPhone 12 Pro/Max

Новата серија на iPhone телефони, поточно iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max на задната страна имаат вградено LiDAR ( Light Detection and Ranging ) сензор со кој е значително подобрена работата на камерите.

Со тоа е подобрено и побрзо фокусирањето при сликање, снимање посебно во услови на слабо светло.

LiDAR-от работи на принцип на ласерски зраци кои ги испушта во просторот и притоа мери за колку време тие ќе се одбијат од објектот и вратат назад до сензорот.

Бидејќи светлоста патува со стабилна брзина, добиените податоци може да послужат за прецизна проценка на оддалеченоста на некој предмет, објект.

Дометот на LiDAR сензорот на iPhone телефоните достига до пет метри.


Посетете го нашиот Премиум Салон

Мобеликс Премиум се наоѓа на само 900m од срцето на градот (плоштад Македонија) во населбата Кисела Вода во новата зграда „Адора-Flatiron“.

Локација: Ул Борис трајковски 1 локал 16.Останати новости

Бидете во тек со новостите

Останете информирани за сите нови понуди и попусти во нашата Премиум Мобилара.